FESTIVAL 2018-12-14T17:00:36+00:00

Festival

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. S’organitza anualment a principis de juny i busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya. A la vegada, comparteix un altre objectiu: dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina.

El projecte aposta pel concepte “teatre fora del teatre”, representacions fora dels escenaris, en espais singulars on mai ningú s’imaginaria fer-hi ni veure-hi teatre, i on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. Ofereix una nova manera de veure i viure el teatre, a la vegada que descobreix espais únics i desconeguts al públic. I la premisa és aconseguir-ho amb una programació de luxe i ben variada: drama, comèdia, thriller… i des del 2017 ha incorporat microespectacles d’altres disciplines com el gest, la manipulació d’objectes, la dansa… En definitiva, amb propostes per a tots els gustos amb un denominador comú: la qualitat.

Les microobres de text són estrenes exclusives del festival, i les escull una comissió de dramaturgs, formada per Jacobo Julio (director de Cabanyal Íntim), Riger Ribó (director i dramaturg de la companyia Espai en Construcció) i Marc Rosich (dramaturg, director i traductor de llarga trajectòria a Catalunya). Les d’altres disciplines les tria la mateixa organització del festival, basant-se en la qualitat de l’espectacle (no són estrenes) i la trajectòria de les companyies.

Des dels seus inicis al 2015 el festival compta amb col·laboradors de luxe que contribueixen al seu èxit:  El Maldà, la Sala Flyhard o el Tantarantana programen, unes setmanes més tard, les 4 obres guanyadores (3 escollides per un jurat i 1 per votació popular). Aquestes, giren per les tres sales com un espectacle itinerant, ubicades en espais no convencionals.

La residència d’Artistes Cal Gras se suma a la col·laboració des del 2017, oferint una residència gratuïta d’una setmana una de les companyies programades en cada edició.

TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES
BASES CONVOCATÒRIA 2019
TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES
CONVOCATÒRIA TEXTOS 2019
X