textos microteatre

El Píndoles – Festival de Microteare Fora del Teatre s’embarca en la preparació de la seva segona edició, que tindrà lloc del 3 al 5 de juny. El primer pas és la recepció de textos inèdits, per això llença una convocatòria oberta a tots els dramaturgs i dramaturgues que tinguin ganes de viure una experiència teatral inoblidable.

Es busquen 11 peces curtes, de 15 minuts de durada, pensades per entre 1 i 4 actors i per a un públic reduït, d’entre 20 i 30 persones. La temàtica és lliure. Volem que sorprenguin, que facin riure, que emocionin o que facin reflexionar… En definitiva, que remoguin i no deixin indiferent a ningú.

Consultar les bases aquí: http://www.pindoles.com/bases-de-seleccio-de-textos/

Informació sobre el Festival

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. És un festival de periodicitat anual que se celebra el primer cap de setmana de juny a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, al districte de Gràcia. Aposta clarament pels joves creadors i actors, alhora que busca ser una plataforma on s’iniciïn sinergies i col·laboracions entre dramaturgs, actors, sales de teatre i indrets únics i excepcionals.

El festival es caracteritza per el concepte “teatre fora del teatre”, és a dir, presentacions fora dels escenaris, en espais singulars. En aquest sentit, la seu del festival, l’alberg (una antiga mansió modernista del 1907) és l’emplaçament ideal. 

Durant 2 dies, el festival programa 11 obres inèdites de microteatre, a més d’una seleccionada del cicle de #NanoTeatre. Totes escrites, dirigides i interpretades per professionals de les arts escèniques. Els textos són seleccionats per una comissió formada per reconeguts dramaturgs, com són Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio. Durant els dies del festival, un jurat format pels programadors d’El Maldà, Teatre Tantarantana i Sala Flyhard, escull les tres millors microobres, amb l’objectiu de reestrenar-les. Més enllà d’aquest premi, durant tot l’any la #GiraPindoles volta per teatres i equipaments amb ganes de jugar amb espais no convencionals mostrant les peces del seu catàleg (és a dir, totes aquelles obres estrenades en alguna de les edicions del Píndoles).

Espais per on ha passat el Píndoles al 2015: Teatre de l’Aurora d’Igualada, Casa Lleó Morera (Barcelona), Casa Elizalde (Barcelona), Teatre Auditori Àtrium Viladecans.

 Informació útil