dsc_1090

El dissabte 15 d’octubre a mitja tarda es van tancar tots els accessos al Parc de les Escoles Velles de Gelida i no, no es tractava d’una poda dels arbres o d’un tractament contra els mosquits… Es van tancar perquè tant el parc com l’Escola Municipal de Música Can Valls van ser els magnífics escenaris d’un Píndoles – microteatre fora del teatre.

Com recordareu tota la setmana va haver-hi pluges intenses a tota Catalunya que feien témer el pitjor; per sort, divendres ja va amainar i dissabte el dia va ser espectacular.

Una mirada a la crisi dels refugiats, un retorn a la universitat i una visita del futur
Des de l’any passat l’Eli Huertas, técnica de cultura, i el Pep Anfruns, Regidor de Cultura, tenien molt clar que volien portar l’experiència del Píndoles – microteatre fora del teatre a la seva població. Ho tenien tan clar, que al gener ja teníem data tancada! Tanta antelació va permetre a l’Eli fer una marató i valorar quines obres de les 12 que estrenàvem en la segona edició del festival, s’adequaven més a l’espai. El programa finalment el van formar: B.I.C. (Breu Introducció a la Comunicació), Notícies del futurRefugis.

El parc es va transformar en un petit racó del camp de refugiats d’Idomeni, amb l’arribada d’un nou grup de refugiats. En una de les aules el públic va tornar a la universitat per viure una peculiar classe de comunicació entre dos professors amb uns mètodes ben… particulars. Al soterrani van rebre la visita d’algú desconegut i inesperat provinent del futur.

Emocions, lliçons i sorpreses van entusiasmar el públic gelidenc, que va gaudir des del primer fins l’últim minut.

Alta assistència, amb un públic entregat
La venda anticipada havia anat molt bé i es van acabar de vendre les darreres entrades just abans de tancar el parc.
Poques vegades ens hem trobat amb un públic tant entregat i heterogeni com el de Gelida. Hi havia gent de totes les edats, des de jubilats fins a nens en edat escolar. Aquesta diversitat, en bona part, es devia a les ganes de veure l’actuació de la Estefi Garcia, l’actriu de B.I.C. (Breu Introducció a la Comunicació), gelidenca de tota la vida. Ningú no volia perdre’s les seves lliçons d’una bona comunicació, o en aquest cas (avís de spoiler), com donar una bona bufetada! ;)

Tothom, des del nen més petit fins l’avi més gran, van emocionar-se, van riure i es van deixar sorprendre pel Píndoles. I en acabar, tot eren elogis, petons i abraçades. Així dóna gust treballar i marxem amb moltes ganes de tornar! Mentrestant continuem treballant fermament per donar a conèixer aquest format original, diferent i atractiu (per a adults i joves) de veure i viure el teatre a espais on mai ningú no s’ho hauria imaginat!

equip