tots

El passat dissabte 17 de setembre el Centre Moral d’Arenys de Munt va presentar la temporada de tardor del 2016, i va tenir lloc el primer dels espectacles de la temporada: Píndoles – microteatre fora del teatre. L’esdeveniment, a més, s’emmarcava dins la setmana solidària de la població destinant un euro de cada entrada a l’eradicació del Pian.

Tot i la pluja que va començar a caure a la tarda no va fallar ningú i es van omplir les 120 places d’aforament. Ningú no s’ho volia perdre!

Viatges en el temps, entrevistes de feina i masies a les fosques…

L’Esteve i la Carme, els dos responsables de la programació del Centre, van venir els dos dies de juny al nostre festival i van fer una autèntica marató de microteatre. A més, ja ens havíem conegut quan vam actuar a l’Atrium de Viladecans al febrer. Tenien molt clar que els encantava la nostra proposta i que volien un Píndoles per inaugurar temporada, el difícil era escollir només tres obres entre tantes i tan bones! L’elecció final va ser A les fosques, Lleones i Notícies del futur. Un programa ben variat de temes i gèneres, atractiu per a totes les edats.

El públic va riure amb els viatges en el temps de la noia del futur, va viure com de cruels poden ser les entrevistes laborals avui en dia i va passar por amb un assassí assegut al costat, en una casa aïllada enmig del bosc.

Treballant en la creació de nous públics!

Un dels objectius inicials de tot l’acte era atraure nou públic d’Arenys de Munt al Centre, que descobrissin totes les activitats que hi organitzen i una nova forma de viure el teatre. Des del Píndoles tenim molt clar que la nostra proposta és molt atractiva no només per un públic habitual de teatre, sinó també especialment per a un públic jove!

Les nostres obres parlen de temes actuals, que els interessen i en un format diferent i ben original. Són obres ràpides, breus i intenses, amb els actors a tocar i en espais gens convencionals.

Per tot això, aquella mateixa setmana l’equip del Píndoles vam anar a presentar l’espectacle a l’Institut Domènec Perramon de la mateixa població. El seu director i professors ens van obrir les portes del centre, i així, en un matí, vam passar per totes les aules de tercer i quart de secundària i de batxillerat. Sembla que vam ser capaços de despertar l’interès dels estudiants (i no només perquè així interrompíem la classe): Un terç dels assistents era públic jove!

institut
Així, entre tots, vam aconseguir que una tercera part del públic, fossin 40 joves de l’institut, qui de forma totalment lliure i voluntària, comprant la seva entrada, van venir a viure una experiència Píndoles!

Col·loqui per acabar la festa

Quan va acabar l’espectacle hi va haver un interessant col•loqui amb totes les companyies damunt de l’escenari (que no havíem fet servir més que per distribuir els grups) responent les preguntes del públic i al mateix temps preguntant-los per l’experiència viscuda.

coloqui