El Festival Píndoles neix sota el paraigües de l’associació Isla Elefante Projectes Culturals, una associació cultural sense ànim de lucre que va ser fundada el 2013 per un grup d’exalumnes del Màster en Gestió Cultural de la UB.

L’equip a càrrec de l’organització del festival és:

David Barrera

La seva experiència laboral s’ha centrat en el sector turístic i de serveis, després de formar-se en turisme, en ciències empresarials i especialitzar-se en direcció d’empreses hoteleres. A partir del 2014 comença a programar i organitzar diferents espectacles d’arts escèniques i musicals adaptant els seus coneixements i experiència en organització d’esdeveniments al sector cultural.

En David s’encarrega de la logística i producció del festival, la coordinació amb les companyies i la relació amb els programadors/es.

David Barrera Alberg Mare de Déu de Montserrat
Giulia Poltronieri

Giulia Poltronieri

Gestora cultural des de 2008, ha treballat en nombrosos projectes culturals en l’àmbit de les arts escèniques i de la música. A dia d’avui és Directora del servei dels teatres de Terrassa Arts Escèniques de l’Ajuntament de Terrassa. Anteriorment ha sigut responsable de programació del teatre Atrium de Viladecans i del festival Al Carrer i, anteriorment, ha portat la gerència de La Central del Circ (una de les Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona). Al llarg de la seva carrera ha desevolupat tasques molt diverses i que cobreixen casi tots els àmbits de la gestió cultural: des de la producció fins la gerència, passant per la distribució de companyies nacionals i internacionals i per la creació de festivals i projectes culturals. És professora del Postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona i realitza tasques de consultoria per diferents companyies i artistes. Finalment, col·labora activament amb diferents entitats de l’àmbit cultural, com l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, de la que és co-presidenta.

La Giulia és la responsable de les relacions públiques, la representació institucional, la gestió pressupostària i la gestió de les subvencions.

Maria Soler

Historiadora de l’Art especialitzada en Teoria i Història de les Arts Escèniques. Ha comissariat i participat en diverses exposicions d’art contemporani, rebent el passat 2018, la Beca Kreas de l’Ajuntament de Girona pel projecte artístic La noia del monyo. L’any 2016 va realitzar pràctiques de producció a La Caldera Les Corts i des del mateix any, col·labora amb el Festival Sismògraf d’Olot (atenció a professionals i regidoria de companyies). Interessada tant en els processos creatius com en l’àmbit pedagògic de les arts, ha estat formadora de teatre i expressió corporal per infants i joves (2014-2018) i educadora al Museu del Cinema de Girona (2017-2019). En el darrer any va fer també la producció de l’espectacle Com menja un caníbal de La Virgueria. Actualment és artista resident a La Volta i dur a terme la curatoria del Bòlit Mentor (2019-2020) amb el projecte En construcció.

La Maria és la responsable de l’equip de voluntaris/es, la redacció de continguts, les xarxes socials i la coordinació amb premsa, donant suport també a la producció.

Anna Castillo

Graduada en Comunicació i Indústries Culturals per la Universitat de Barcelona l’any 2018. Posteriorment ha cursat el postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles i Festivals, també a la Universitat de Barcelona, i ha realitzat el curs de Regidoria Escènica a l’Escola Eòlia. Va fer pràctiques i va treballar a La Central del Circ, encarregant-se de tasques de producció i comunicació. Becada pel Departament de Cultura el 2019, ha desenvolupat tasques de comunicació i premsa a la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. També ha donat suport a la producció de l’Àrea de Professionals de la Mostra Igualada 2020. Actualment col·labora amb diferents companyies de teatre i circ encarregant-se de la producció, i en alguns casos, de la comunicació.

L’Anna és la responsable d’apropar el Píndoles al públic més jove, encarregant-se així de la distribució de l’espectacle Píndoles als centres educatius i de trobar noves fórmules per atraure els/les adolescents al teatre. A més, dóna suport en tasques de comunicació i de producció així com de regidoria.

També treballen amb nosaltres:

Lídia Clua

Narradora, titellaire i contacontes. Ha actuat en diverses companyies i ha creat espectacles tant per a públic familiar com adult. Membre de l’ANP (Associació de Narradors Professionals). Ha cursat varis cursos de clown amb Jesús Jara, Virginia Imaz, Actor’s Sudio i cursos de construcció i manipulació de titelles amb Catin Nardi al Festival d’Ouro Preto (Brasil) o Roberto White. Actualment és secretària d’UNIMA Catalunya (Unió internacional de titellaires).

La Lídia des de la primera edició fins a la cinquena ens ha assessorat en la programació infantil del festival, amb l’espectacle Racons de Contes.  Aquest any ha donat suport en la selecció de propostes multidisciplinàries destinades a tots els públics. Si voleu, podeu veure tot el que fa al seu blog.

Francesc Esteve

La seva experiència laboral s’ha centrat en l’àmbit de la informàtica (disseny i programació de documents).  Des de l’inici col·labora amb Coincidències (Terrats en Cultura). Des del 2014, és un dels responsables de programació del Teatre Aurora d’Igualada. Conegut tuitaire i home de teatre, ocupat fins l’últim minut amb projectes culturals o pels quals val la pena aportar un granet de sorra, com el repte solidari #RiuadadeNassos per ajudar a la ONG Pallapupas.

En Francesc ens ajuda en tasques de producció i regidoria tant els dies del Festival com al llarg de l’any amb l’espectacle Píndoles.

Irene Hernanz

Guionista, dramaturga i directora, va fer teatre com a ajudant i tècnic a la universitat i s’ha anat movent entre l’audiovisual, el teatre i la literatura. Nascuda a Madrid, va viure a Berlín, on es va dedicar més a la realització de curtmetratges i videoclips. Ja a Barcelona s’ha centrat més en el teatre breu i enregistraments eventuals, no només en l’àmbit narratiu, sinó també en tasques de producció… i el que faci falta!

L’Irene ens ajuda en tasques de producció i regidoria tant els dies del Festival com al llarg de l’any amb l’espectacle Píndoles.

Òscar Llobet

Nascut a Barcelona l’any 1973, va estudiar disseny gràfic a l’Escola La Massana. Es va formar com a actor a l’Escola Nancy Tuñón i va complementant la seva formació amb cursos de dramatúrgia i interpretació a l’Obrador de la Sala Beckett. Soci creador de l’estudi de disseny gràfic Estudio Maravillas que des de fa més de 13 anys està especialitzat en branding, comunicació i marqueting digital y que treballa per empreses com Nestlé, Buitoni, Casas, La Salle i moltes més. Des de 2018 va deixar l’estudi i va començar a treballar com a freelance de disseny gràfic pel món cultural. És membre de la companyia de teatre La Virgueria.

L’Òscar és el dissenyador gràfic del festival i també de l’espectacle Píndoles.

Karla E.M. Reyes

Llicenciada en Comunicació Audiovisual té també un Grau en Interpretació i el Màster d’Estudis Teatrals (MUET). Desenvolupa activitats i tallers de consciència corporal i moviment amb infants.
S’interessa per la part teòrica de les arts, especialment en la construcció de l’atmosfera escènica i en la hibridació de llenguatges en les creacions contemporànies. Fa producció en l’àmbit teatral des de fa més de cinc anys.

La Karla ens ajuda en tasques de producció i regidoria tant els dies del Festival com al llarg de l’any amb l’espectacle Píndoles.