Presentació festival Píndoles 2017-03-16T16:35:55+00:00

img_018__C8A9996

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. És un festival de microteatre anual, que busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya. A la vegada, comparteix un altre objectiu: dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina. Creem sinèrgies entre ells i les sales, i entre les sales mateixes. 

El projecte aposta pel concepte “teatre fora del teatre”, representacions fora dels escenaris, en espais singulars, on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. D’aquesta manera oferim una nova manera de veure i viure el teatre, a la vegada que descobrim espais únics i desconeguts al públic. En aquest sentit, la seu del festival, l’Alberg Mare de Déu de Montserrat (una antiga mansió modernista del 1907, ubicada al barri del Coll de Barcelona) proporciona escenaris tan poc convencionals com un bosc, una bugaderia, una antiga capella o, fins i tot, un dormitori amb lliteres.

En la seva tercera edició, que serà del 9 a l’11 de juny, el Píndoles creix. Passa de dos a tres dies, i de 12 a 18 espectacles de microteatre. La programació està formada per peces de microteatre i peces d’altres disciplines.

Per una banda, es programen 12 obres inèdites de microteatre, totes escrites, dirigides i interpretades per professionals de les arts escèniques. Els textos són seleccionats per una comissió formada per reconeguts dramaturgs, com són Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio. Per una altra, 5 obres de teatre gestual, visual, de figures (titelles, ombres, màscares i objectes), i multidisciplinar. L’obra restant surt escollida del programa APOSTA, coordinat per l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre), per donar l’oportunitat a recent titulats i estudiants d’últim curs a mostrar la seva feina. El festival es compromet a programar-ne una.

Durant els dies del festival, un jurat format pels programadors d’El Maldà, Teatre Tantarantana, la Sala Flyhard i la Nau Ivanow, escull les tres millors microobres (d’entre les 18 propostes), amb l’objectiu de reestrenar-les. Més enllà d’aquest premi, durant tot l’any la #GiraPindoles volta per teatres i equipaments amb ganes de jugar amb espais no convencionals mostrant les peces del seu catàleg (és a dir, totes aquelles obres estrenades en alguna de les edicions del Píndoles).

X