FESTIVAL 2019-03-21T18:09:33+00:00

Festival

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. S’organitza anualment a principis de juny i busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya. A la vegada, comparteix un altre objectiu: dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina.

El projecte aposta pel concepte “teatre fora del teatre”, representacions fora dels escenaris, en espais singulars on mai ningú s’imaginaria fer-hi ni veure-hi teatre, i on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. Ofereix una nova manera de veure i viure el teatre, a la vegada que descobreix espais únics i desconeguts al públic. I la premisa és aconseguir-ho amb una programació de luxe i ben variada: drama, comèdia, thriller… i des del 2017 ha incorporat microespectacles d’altres disciplines com el gest, la manipulació d’objectes, la dansa… En definitiva, amb propostes per a tots els gustos amb un denominador comú: la qualitat.

Les microobres de text són estrenes exclusives del festival, i les escull una comissió de dramaturgs, formada per Jacobo Julio (director de Cabanyal Íntim), Riger Ribó (director i dramaturg de la companyia Espai en Construcció) i Marc Rosich (dramaturg, director i traductor de llarga trajectòria a Catalunya). Les d’altres disciplines les tria la mateixa organització del festival, basant-se en la qualitat de l’espectacle (no són estrenes) i la trajectòria de les companyies.

Després de tres anys d’èxit, el 2018 el Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre estrena seu: El Castell de Montjuïc és l’amfitrió de la gran festa del microteatre que és el festival, cedint espais interiors i exteriors. El canvi de seu – les primeres tres edicions es van fer a l’antiga mansió modernista de l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, a Vallcarca – és un salt qualitatiu per al Píndoles. El Castell, un dels edificis més emblemàtics de Barcelona, ofereix una més gran varietat de localitzacions i permet créixer, en espais i en programació. A més dona visibilitat al festival, que busca convertir-se en el referent del microteatre de qualitat a Catalunya.

El Píndoles és l’inici d’un projecte molt més gran: Les obres estrenades al festival entren a formar part del catàleg de la #GiraPíndoles (que al 2018 ja compta amb 48 propostes). Durant tot l’any oferim a municipis de tota Catalunya, i a espais tant públics com privats, la possibilitat de programar un espectacle itinerant de 3 microobres en espais singulars. Cada programador escull les obres que vol, cosa que fa de cada espectacle un programa únic, perquè les possibilitats són moltes. Des del 2015, la #GiraPíndoles ha fet més de 70 parades.

TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES
BASES CONVOCATÒRIA 2019
TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES
CONVOCATÒRIA TEXTOS 2019
X