FESTIVAL 2018-10-24T17:22:35+00:00

Festival

El Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. S’organitza anualment a principis de juny i busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya. A la vegada, comparteix un altre objectiu: dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina.

El projecte aposta pel concepte “teatre fora del teatre”, representacions fora dels escenaris, en espais singulars on mai ningú s’imaginaria fer-hi ni veure-hi teatre, i on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. Ofereix una nova manera de veure i viure el teatre, a la vegada que descobreix espais únics i desconeguts al públic. I la premisa és aconseguir-ho amb una programació de luxe i ben variada: drama, comèdia, thriller… i des del 2017 ha incorporat microespectacles d’altres disciplines com el gest, la manipulació d’objectes, la dansa… En definitiva, amb propostes per a tots els gustos amb un denominador comú: la qualitat.

Les microobres de text són estrenes exclusives del festival, i les escull una comissió de dramaturgs, formada per Jacobo Julio (director de Cabanyal Íntim), Riger Ribó (director i dramaturg de la companyia Espai en Construcció) i Marc Rosich (dramaturg, director i traductor de llarga trajectòria a Catalunya). Les d’altres disciplines les tria la mateixa organització del festival, basant-se en la qualitat de l’espectacle (no són estrenes) i la trajectòria de les companyies.

Des dels seus inicis al 2015 el festival compta amb col·laboradors de luxe que contribueixen al seu èxit:  El Maldà, la Sala Flyhard o el Tantarantana programen, unes setmanes més tard, les 4 obres guanyadores (3 escollides per un jurat i 1 per votació popular). Aquestes, giren per les tres sales com un espectacle itinerant, ubicades en espais no convencionals.

La residència d’Artistes Cal Gras se suma a la col·laboració des del 2017, oferint una residència gratuïta d’una setmana una de les companyies programades en cada edició.

PROGRAMACIÓ
EL FESTIVAL EN IMATGES
PROGRAMACIÓ
EL FESTIVAL EN IMATGES
X