Divendres 28 d’octubre, mentre mig Catalunya marxava de pont a caçar bolets, recollir castanyes i afartar-se de panellets, nosaltres vam portar les nostres Píndoles a la capital del Berguedà.

equip

Vam anar al Teatre Municipal de Berga amb una proposta que, fins ara, no s’havia vist mai a la població i, pel que sembla, va agradar i molt!
Com ens podem dir “Píndoles – microteatre fora del teatre” i anar al Teatre Municipal? Ben fàcil! Perquè l’Ajuntament ens va donar totes les facilitats per jugar amb espais del recinte ben allunyades de la platea i l’escenari principal, i allà és on vam col·locar-hi les nostres Píndoles.

Unes estàtues de fusta ben particulars, una viatgera en el temps i unes germanes perdudes enmig del camp
Aquest estiu la Mònica Garcia, regidora de cultura de Berga, i la Sara Simon, tècnica de cultura, van poder viure la seva primera experiència pindolera a la Casa Lleó i Morera. Els va entusiasmar tant el format que no van dubtar ni un moment a portar-ho a la seva ciutat. Per això van posar a la nostra disposició el Teatre Municipal, per buscar els espais i les obres més adients. Ens van acompanyar a l’expedició Es busca un Seat Ibiza, Ninis, Notícies del Futur.

D’aquesta manera, l’exterior del teatre va ser on es van perdre dues germanes enmig de la foscor en una nit gèlida…; la sala polivalent es va transformar en una església on les estàtues tenen molt a dir del panorama i la societat actuals; i una sala del magatzem va ser el destí d’una viatgera compulsiva en el temps, capficada a anar al passat una i altra vegada. 

Riures i rialles, sorpreses i algun ensurt van atrapar al públic berguedà i no el van deixar fins molt després d’acabar l’espectacle, ja que en finalitzar hi va haver un col·loqui amb totes les companyies i un públic molt participatiu.

Si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora, som imparables!
Moltes vegades es diu que els joves no van al teatre, que no els interessa la cultura i que només volen sortir de festa i, com a màxim, descarregar-se pel·lícules i sèries d’internet. Nosaltres no hi estem gens d’acord i l’Ajuntament de Berga tampoc!

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament van decidir fer una oferta pel públic jove i van contactar amb l’Institut Guillem de Berguedà i el Serra de Noet que ens van obrir les portes de les seves aules. Dilluns al matí ens vam llevar ben d’hora per ser a les 8h a les aules (com als vells temps) i parlar-los de les meravelles del microteatre!

 img-20161024-wa0003
“Avorrit, temes que no ens interessen, no sabem el que fan, massa car”… Tot això eren alguns dels comentaris que ens feien els alumnes quan els preguntàvem per què no van al teatre. La nostra resposta? Obres breus, intenses, amb els actors a tocar i en espais no convencionals. Ciència-ficció, comèdia i un thriller amb la violència de gènere de rerafons… A quin jove no li interessa? Car? L’ajuntament no podia fer més esforç econòmic per incentivar als joves a acostar-se al teatre i els va oferir descompte. Amb tots aquests arguments a favor, no podíem fallar! Els joves van respondre massivament! 77 alumnes van omplir el teatre divendres (més de la meitat de l’aforament!). La resta de públic es pensava que havien comprat entrada per a una funció escolar! Ni molt menys! El nostre és un espectacle que el gaudeix tant el públic més assidu al teatre com les noves generacions.

En finalitzar, i continuant amb la tradició, tant joves com adults es van unir al col·loqui, que va donar pas a un debat dinàmic i participatiu, on tant el públic com els artistes van poder intercanviar opinions i visions tant del teatre en general com, en concret, del microteatre fora del teatre.